MODERN FOREST HOUSE

Interior Design

Year: 2004
Location: Cittadella, Padova IT
Sm: 60

Architecture
Concept
Art Direction

MODERN FOREST HOUSE

INTERIOR DESIGN
2004
Year: 2004
Location: Cittadella, Padova IT
Sm: 60

Architecture
Concept
Art Direction

Cucina co fuochi su penisola pavimentazione in resina.
Year: 2004
Location: Cittadella, Padova IT
Sm: 60

Architecture
Concept
Art Direction

Cucina co fuochi su penisola pavimentazione in resina.

House with simple and sinuous lines that redefine spaces

A house with simple and sinuous lines that redefine the spaces giving amazing results. The redevelopment of this rustic annex,redesigned Elvis Pettenuzzo, founder of studio One Farm Design. The property were its initial use has been changed, becominga modern and a private home with unique details. The interior design spaces plays with the natural light that enters from the large windows positioned on the ground floor, the curved and soft lines of details take inspiration from nature. In a new way to combining style and contemporary living.
Dettaglio colonne moderne con inserto caminetto iFocus.

CONCEPT

Crossing teh entrance of this house, you immediately perceive the will behind design project that consist in: large volumes and a light structure that take from nature shapes and materials. What fascinates is above all the path of research and mixing between geometry and the lightness of the curved line. This, in particular, was chosen to give movement, designing now the development of some walls and ceilings, now the internal staircase and its staggered steps. To define the two environments of the living area there are two columns that go light upwards and deliberately recall the shapes of two trees. They are made of plasterboard, a material that succeeds in following and supporting their articulated frame with irregular volumes. Inside a column there is a closed fireplace with vertical development of the Focus. The central location of this piece of furniture allows a uniform heating of the interior.
Zona giorno caminetto iFocus pavimento in rovere sbiancato e resina bianca

PROCESS

The staircase was already present in the original building and thanks to the renovation project of the design studio One Farm Design is completely redefined. The two ramps develop along a curved line have large steps. The staircase draws sinuous and irregular geometric lines, a sort of tropical plant with “branches”, represented by the tie rods and handrails that originate from the ceiling and end in the floor. The white resin with which it is coated goes perfectly with the choice of materials of the living area. The rooms are defined by the sharp contrast between the white resin flooring of the kitchen and the brushed and pickled oak parquet of the living room. In front of the staircase is the operating space of the kitchen, a peninsula in white natural stone on which rests the hob. A counter, appliances and a large window illuminate the worktop. In the living room, the old garage doors have been replaced with two large windows that give the house a bright natural light. In the study of interior spaces, the choice of white, heated by the tones of wood, gives lightness and breadth.
Vista scala in cemento rivestita in resina bianca
Dettaglio corrimano in tubolare in ferro effetto organico.
Scorcio scala in cemento rivestita in resina bianca.
Vista